ZAPRASZAMY PRODUCENTÓW ROLNYCH DO WSPÓŁPRACY Z WROCŁAWSKIMI RESTAURATORAMI Zgłoszenia do 30 maja 2023r.
ZAPRASZAMY PRODUCENTÓW ROLNYCH DO WSPÓŁPRACY Z WROCŁAWSKIMI RESTAURATORAMI
Zgłoszenia do 30 maja 2023r.
Dolnośląska Izba Rolnicza jest partnerem Biura Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miasta we Wrocławiu w ramach projektu „Od pola na wrocławski stół” współfinansowanego ze środków Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich.
Zapraszamy producentów rolnych zainteresowanych współpracą z wrocławskimi restauratorami do zgłaszania chęci podjęcia takiego działania. Do współpracy zaprosimy przede wszystkim te podmioty, które mają ugruntowaną pozycję na rynku oraz co najważniejsze w przypadku producentów – mają duży potencjał wytwórczy.
Branża gastronomiczna aktualnie poszukuje na rynku produktu lokalnego m.in.
– nowości produktowe / kulinarne
– najwyższa jakość produktu i bardzo dobry stosunek jakości do ceny
– mała odległość od Wrocławia
– więksi producenci nabiału, wytwarzający większe ilości
– producenci mogący zapewnić duże ilości produktów oraz mogący zapewnić regularne dostawy
– ponadto wytwarzający takie produkty jak – pieczywo, sery, jaja, miody
Spośród zgłoszeń zostanie wybranych 10-ciu producentów których dane zostaną umieszczone w przewodniku kulinarnym, plus 15 dodatkowych, którzy zaprezentują swoje produkty restauratorom i szefom kuchni, podczas zaplanowanej degustacji. Producenci biorący udział w projekcie, oprócz możliwości nawiązania bezpośrednich relacji z wrocławskimi restauracjami, dodatkowo będą mieli szeroko zakrojoną kampanię promocyjną.
Prosimy o zgłaszanie się takich wytwórców, którzy byliby w stanie zaopatrywać wrocławską gastronomię i najlepiej wytwarzający produkty nieznane jeszcze szerzej na rynku – jak np. wołowina z krów Highland ( szkockiej rasy wyżynnej ) z terenu Krainy Łęgów Odrzańskich czy lawendowe piwo.
ZGŁOSZENIA CHĘCI WSPÓŁPRACY PROSZĘ PRZESYŁAĆ DO DNIA 30.05.2023 r. na adres: u.solinska@izbarolnicza.pl